Cursos en línia per aprofitar l’estiu

Quines activitats podem fer aquestes vacances? La resposta que la majoria de gent dona a aquesta pregunta són activitats relacionades amb el lleure a l’aire lliure o que tenen a veure amb aigua, rius o piscines per sufocar les calorades pròpies d’aquests mesos, però hi ha altres opcions i que, a més a més, no són incompatibles amb gaudir del bon temps: els cursos gratis online.

Udemy pagina web

Us heu inscrit alguna vegada a un curs en línia? Us heu registrat en alguna app o plataforma de cursos a distància? Hi ha molta gent que aprofita els mesos d’estiu per fer cursos que no pot compaginar durant la resta de l’any, normalment per horaris de feina o rutines familiars.

Nosaltres som molt partidaris de la formació continuada cada mes de l’any, sempre aprenent noves eines, nous conceptes i sense perdre la curiositat pel món que ens envolta.

Inscriviu-vos en un curs online, fora excuses!

Només cal escriure a qualsevol cercador “cursos gratis online” i en mig segon tindreu més de vuit milions de resultats, així doncs, l’excusa que no trobeu res que us interessi no us servirà.

No cal dir que el “no tinc temps” no és un argument per no fer un curs en línia quan la major part d’aquests continguts no tenen un horari establert i, a vegades, ni tan sols una data fixa de finalització!

El procés de registre o d’inscripció en tots els cursos és molt senzilla i ràpida, especialment en els que són de franc.

Potser us fa respecte inscriure-us perquè no coneixeu ningú que hi hagi fet el curs, o si hi ha un xat, no en sabreu prou, o penseu que no us en sortireu amb la tecnologia… podeu estar ben tranquils, tot està pensat per motivar, resoldre els dubtes i que l’experiència de l’alumne sigui un èxit.

I, per cert, si us preocupa apuntar-vos perquè teniu més edat que la mitjana d’alumnes, tant li fa! De fet, això diu molt de vosaltres! Només ho heu de provar una vegada i repetireu segur!

Les millors plataformes de cursos en línia.

Allò que us portarà més feina és decidir a quina plataforma apuntar-vos i quina és la formació que voleu rebre. Això és el més difícil.

Segons quins siguin els vostres interessos, també us poden ser útils blogs personals o tutorials en vídeo. L’oferta és, literalment, infinita. Heu d’investigar, llegir ressenyes d’altres usuaris i provar de veure què us sembla cada professional.

Intentar recomanar una plataforma de cursos gratuïts és gairebé impossible per la gran quantitat de contingut que ofereixen. Coursera, Edx, Miriadax o Tutellus són portals molt semblants i la decisió final dependrà més de qui ofereix el curs que vosaltres voleu fer.

Sí que us volem destacar dues opcions per la seva qualitat i per ser, gairebé, de quilòmetre zero i que esperem que us motivin per provar el món de la formació online.

Cibernàrium, de Barcelona Activa.

Ciberànium pagina web

Amb més de vint anys d’història, sempre han apostat per posar la tecnologia a l’abast de tothom, amb cursos completament de franc adreçats a principiants i que, a vegades, duren poques hores.

Boluda.com

Boluda.com pagina web

Amb una gran presència a les xarxes, l’oferta d’eines de màrqueting online que trobareu a boluda.com està molt actualitzada i per 10 €/mes podreu accedir a tots els seus cursos (més de 5.000!). Malgrat no ser  gratis, val la pena que hi feu una mirada si us interessa el SEO, Wordperfect o GoogleApps.

I recordeu, a les vacances són per desconnectar de la feina, anar a la platja, caminar per la muntanya i aprendre en línia, ho podeu fer tot! Bon estiu!