Posada a punt de l’ordinador per passar un estiu tranquil!

Manteniment informàtic per estar tranquil a l’estiu i la resta de l’any.

Arriba el bon temps i tots a correcuita a posar-nos “guapos”. Tallar cabells, depilacions, pedicura i ens adonem que la roba de l’any passat ha encongit i de cop i volta perdem la gana… entrem de ple en “l’Operació Biquini”!

De la mateixa manera que nosaltres ens hem preparat, també és bo donar un cop d’ull a la tecnologia pel canvi de temps. L’estiu té unes característiques especials que el converteixen en el període en què cal anar més amb compte, tecnològicament parlant.

  • Les altes temperatures provoquen moltes avaries.
  • L’augment de mobilitat dels equips augmenta els riscos d’accidents.
  • Es fan més fotografies i vídeos de gran valor sentimental per l’excepcionalitat dels viatges o les experiències que vivim a l’estiu.
Manteniment ordinador

L’article d’avui no és tant per detallar-vos què heu de fer concretament  amb els vostres equips electrònics com perquè reflexioneu sobre la importància de tenir l’ordinador o el portàtil al dia, especialment en la millor època de l’any per a molta gent.

#1 De què us servirà fer fotografies i vídeos si es perden?

És la gran por que tenim tots quan perdem el mòbil o l’ordinador s’espatlla. Ara que gairebé ningú té les fotografies impreses ni arxivades en àlbums hem d’estar segurs i tranquils que la tecnologia funciona i guarda tots els nostres records dels viatges i dels moments que hem viscut.

#2 No sabeu ni per on començar, no és excusa.

De 365 dies que té l’any només cal que dediqueu 24 hores (o menys) a revisar que tot estigui bé. Si no us interessa la informàtica, no us agrada o, simplement, no voleu “perdre” temps en això, ho teniu molt fàcil. Truqueu al taller i ho faran per vosaltres. És fàcil, ràpid i molt econòmic.

#3 És millor mantenir que reparar.

Tenir un ordinador en forma i en òptimes condicions és la millor manera d’evitar reparacions innecessàries o disgustos i maldecaps per la pèrdua de documents. La posada a punt de l’equip forma part del manteniment ideal dels equips i és infinitament més econòmica que una reparació. Nosaltres avisem als clients que ens ho demanen!

còpia seguretat Mac o PC

Què és el més important en una posada a punt preestiuenca?

Si ja us heu convençut de la utilitat de fer una revisió informàtica abans de vacances, i preferiu fer-la vosaltres mateixos, allò imprescindible és:

  • Revisar el disc: Hi ha programes específics que us poden fer un diagnòstic de l’estat d’un dels elements principals.
  • Comprovar el processador: Si no funciona bé el cervell de la màquina no cal dir que caldrà reparar-lo.
  • Còpia de seguretat: En una unitat externa o al núvol. Sigui on sigui és bàsic fer un backup dels nostres  arxius i documents.
  • Treure tota la pols que hi hagi acumulada als ventiladors i reixetes de ventilació, especialment pensant en la calor de l’estiu, també serà prioritat per prevenir incidents.

Una posada a punt no és res complicat de fer a casa, però si preferiu dur l’ordinador al taller és un servei habitual, ràpid i econòmic que podreu contractar a tot arreu. Feu la posada a punt de l’ordinador on més confiança tingueu, però no us n’oblideu, ara és el moment.