Reparació Apple: Al Masnou, Alella, Teià, Barcelona o, si us atreviu, feu-ho vosaltres mateixos a casa vostra.

Arreglar un ordinador d’Apple ha estat el principal maldecap per a tots els orgullosos propietaris de la marca de Steve Jobs.

Tota la il·lusió i la bona reputació dels Mac (i dels IPhone) esdevé decepció i disgust si es dona el cas d’una avaria, problema tècnic o accident i cal trobar un taller oficial Apple on reparar l’equip.

Reparació iPhone

Apple facilitarà les reparacions.

La bona fama de la marca ha vingut determinada per:

  • La bona qualitat dels materials.
  • La facilitat i senzillesa de funcionament,
  • Un disseny atractiu i minimalista.
  • Una gran estabilitat de funcionament, en part perquè el software i el hardware són fabricats per la mateixa empresa.

Llavors, quin és el gran inconvenient del Mac o l’iPnone? Les reparacions.

Apple mai no ha volgut facilitar que els seus equips siguin reparats fora de la marca ni tampoc ha tingut en compte que la dificultat de reparar-los impliqui sovint substituir-los per equips nous perquè econòmicament surt més a compte que arreglar-los.

Això és el què ha començat a canviar, tímidament, però és un pas històric i que té relació amb el “dret a reparar”.

mac nou

De taller oficial Apple al DIY (Do it yourself)

Nosaltres, Ordinsa, com a taller de reparació informàtica, sempre hem atès equips de totes les marques i, en el cas concret d’Apple, no ha estat una excepció. Tanmateix, ara ja no serà obligat ni tan sols visitar un taller, si no voleu, és clar!

Quin és el gran avantatge d’aquest canvi de la marca de la poma? Que tant els tallers com els usuaris finals ho tindrem més fàcil per resoldre problemes tècnics que fins ara estaven “monopolitzats” per la marca.

  • Els usuaris no estareu limitats als tallers oficials quan hàgiu de reparar l’equip o dispositiu.
  • Apple facilitarà manuals d’instruccions i peces perquè s’ho pugui arreglar un mateix (DIY), si us hi veieu amb cor.
  • En la mesura del possible, fabricarà els seus models millorant-ne la “reparabilitat” i que es puguin resoldre de manera més senzilla.
MacBook

Reparació de la marca Apple ben a prop vostre.

Malgrat la bona notícia que la marca hagi canviat la seva política de reparacions, ja us podeu imaginar que serà un camí llarg i lent. No és una tasca petita i, probablement, tampoc hi tinguin molt d’interès, però és un primer pas.

Algunes d’aquestes mesures ja han començat a aplicar-se als Estats Units i, a França, ja hi podeu trobar publicat l’índex de “reparabilitat” dels productes de la marca per imperatiu legal d’acord amb la norma del dret a reparar.

Amb tot, és una bona iniciativa que volem aplaudir com a taller i que farà encara més atractius els productes d’una marca que, d’altra banda, funciona molt i molt bé.