Muntatge personalitzat d’ordinadors

El preu és un dels grans avantatges per decantar-nos per un ordinador a mida. De fet, sempre surt més a compte construir el nostre propi equip o xarxa perquè hi col·locarem només els components que realment es necessiten i, sempre que calgui, els podrem substituir perquè no dependrem dels condicionants de cap marca.

Normalment dissenyem i muntem els equips al nostre taller, però si el client ho prefereix, li facilitem tots els components i l’assessorem. El hardware imprescindible per muntar un ordinador un mateix és el següent:

Placa base: És el lloc físic on es connectaran tots els altres components com, per exemple, la targeta gràfica o la memòria RAM.

Memòria RAM: És la que ens permet, per exemple, poder treballar amb molts programes a la vegada sense fer-nos esperar o que l’ordinador vagi lent.

Disc dur: És el lloc on s’emmagatzemen tots els arxius i programes de l’ordinador.

Processador:  És el “cervell” de l’ordinador. Ho decideix i gestiona tot perquè el sistema operatiu i els programes funcionin eficientment.

Targeta gràfica: És la que permet connectar un ordinador al monitor. Antigament s’havia d’afegir amb els altres components però actualment ja ve integrada a la placa base.

Font d’alimentació: És la porta d’entrada del corrent elèctric a l’ordinador i l’encarregada de distribuir-la pels components que la necessitin.