Reparació d’impressores, consoles i altres

Per descartar que un aparell no es pot arreglar primer cal fer un diagnòstic.

Les impressores, especialment les domèstiques, són un dels perifèrics que massa sovint es canvien sense ni tan sols intentar arreglar-les. Pel fet de tenir un taller de reparació propi disposem d’eines per valorar cada cas i, si es pot, perllongar la vida útil de les impressores.

Les consoles de joc no deixen de ser dispositius informàtics que tenen els mateixos circuits que la resta d’equips i, encara que no ho sembli, es poden arreglar al taller d’informàtica al costat dels ordinadors de sobretaula i dels portàtils. Poques vegades presenten problemes, però sempre en tenim alguna en reparació. Com en el cas de les impressores, la nostra recomanació és sempre valorar-ho abans de tirar la tovallola.

Altres components i accessoris també es poden reparar. L’exemple més clar que cal investigar la causa de qualsevol incidència de funcionament, sigui el dispositiu que sigui, el trobem en la connexió wifi. Hem resolt més d’un cas  (en empreses i també particulars) que el mal funcionament de la xarxa wifi no era per una causa física de l’aparell sinó per un virus informàtic que n’afectava o impedia la connexió!