Per què actualitzar a Windows 11?

Encara no heu actualitzat el vostre ordinador a Windows 11? No sabeu com fer-ho? Us fa por perdre arxius o bloquejar l’equip? En aquest article us expliquem per què és bo que actualitzeu el sistema operatiu tan aviat com pugueu i resoldrem les preguntes freqüents sobre Windows 11 que darrerament ens heu fet a la botiga.

El primer que cal tenir clar és que no tots els ordinadors poden instal·lar la versió més recent del sistema operatiu de Microsoft. Per tant, lògicament, aquest serà el punt de partida: comprovar la compatibilitat del vostre ordinador amb Windows 11.

Què és Windows Update i per a què serveix?

Per explicar-ho d’una manera entenedora, podríem dir que Windows Update és una eina per comprovar i actualitzar el sistema operatiu de Microsoft.

Aquesta verificació es pot fer de manera automàtica o manual, dependrà de com teniu configurada les actualitzacions del vostre equip. De la mateixa manera, també podeu triar si voleu o no instal·lar les actualitzacions que hi hagi disponibles, no són obligatòries, però sí altament recomanables.

Normalment, aquestes actualitzacions són ràpides d’instal·lar i milloren l’eficiència del programa i, molt especialment, la seguretat de l’equip.

Cada molt de temps, però, ens trobem a una posada al dia molt més gran, com és el cas de l’actualització a Windows 11. Llavors, en realitat, estem fent un canvi de sistema operatiu, que no deixa de ser una actualització, però molt més gran i profunda.

Com saber si el meu ordinador és compatible amb Windows 11?

Si teniu un equip actual, de tres o quatre anys enrere, amb Windows 10, probablement ja haureu rebut una notificació de Microsoft confirmant que teniu disponible, de forma gratuïta, l’actualització a Windows 11. En aquest cas, només caldrà acceptar-ne la descàrrega i seguir les indicacions que apareguin per finalitzar la instal·lació, més senzill impossible.

Però què passa si no heu rebut aquesta notificació?

El més fàcil per a aquells que no heu rebut cap avís de Microsoft és anar directament a la pàgina de Windows Update en línia i comprovar la comptabilitat mitjançant l’eina de Microsoft.

En pocs segons sabreu si teniu un ordinador apte per instal·lar Windows 11 i, el més important, si no és compatible us detallarà què podeu fer per complir els requisits per actualitzar el sistema operatiu. Malauradament, segons les característiques de l’ordinador, a vegades no hi haurà cap opció per optar a Windows 11

Persona trabajando con windows 11

Instal·lar Windows 11. Aspectes a tenir en compte

Windows 11 ja ha superat el primer any de vida al mercat i funciona perfectament, amb molts avantatges quant a velocitat de funcionament, estabilitat i eficiència en la multitasca i connectivitat.

Disposar de les darreres actualitzacions del sistema operatiu és la manera de protegir els nostres equips, documents i privadesa.

A l’hora d’actualitzar tingueu en compte que cal tenir connexió a Internet i, encara que sigui un ordinador portàtil amb la bateria completament carregada haureu d’estar connectats al corrent elèctric. Recordeu que es tracta d’una actualització del sistema operatiu sencer i necessita més temps.

Windows 11: Preguntes freqüents (FAQ)

  • L’actualització a Windows 11 és gratuïta?
    •  Sí.
  • Un cop instal·lat puc continuar treballant en el punt on ho havia deixat?
    •  Sí. Està tot igual. L’escriptori, les carpetes, l’històric de navegació, etc. Tot es manté intacte.
  • Windows 11 canvia molt “estèticament” respecte de Windows 10?
    •  Canvia bastant, però no és un canvi radical i tot es troba amb relativa facilitat.
  • Funciona millor que Windows 10?
    • Sí. Windows 11 encara és més eficient que Windows 10. Més ràpid i igualment estable. Si sou dels qui teniu moltes finestres i escriptoris oberts alhora notareu especialment aquesta agilitat.
  • Quant triga la instal·lació?
    • Depèn molt de les característiques de cada ordinador i de la connexió, però entre la descàrrega dels arxius i completar la instal·lació la mitjana oscil·la entre els 40 i 90 minuts en els casos més lents.
  • És difícil actualitzar a Windows 11?

Gens. Tan sols haureu d’autoritzar la descàrrega d’arxius i, quan aquesta estigui, acceptar la instal·lació, pròpiament dita. Això és tot.

Si malgrat tot, no us atreviu a actualitzar l’ordinador a Windows 11 o us fa respecte o mandra, recordeu que és un servei que qualsevol botiga o taller pot realitzar. Guanyareu en tranquil·litat i el vostre ordinador serà segur i compatible amb els formats més actuals per navegar per internet.